Buchet lalele cu 29 fire de lalele galbene, productie romaneasca.
Ambalajul poate fi diferitv fata de cdel din imagine, insa vom respecta cromatica initiala si armonia itregului aranjament.
Câteva trucuri de îngrijire pentru flori în vază, ca să te bucuri de ele cât mai mult timp
Pe cât de mare ți-e bucuria atunci când vii acasă cu flori proaspete, parfumate, pe atât de trist e să le vezi ofilindu-se de pe o zi pe alta. Ca să mai amâni puțin momentul în care încep să le cadă petalele, încearcă aceste trucuri de îngrijire pentru flori în vază care le vor prelungi viața.
Încă din primele zile de primăvară umpli casa cu buchete de zambile, frezii cu parfum amețitor, buchet lalele multicolore și alte soiuri de sezon. Apoi vine vara și parcă abia aștepți să îmbobocească bujorii, căci îi „vânezi” și îi aduci acasă încă dinainte să înflorească. Dar bucuria ține două-trei zile cel mult, după care trebuie deja să le arunci, căci se veștejesc și lasă petale peste tot prin jur. Dacă vrei să prelungești această perioadă la cel puțin o săptămână, ține cont de aceste trucuri de îngrijire pentru flori în vază.
Trucuri de îngrijire pentru flori în vază, de pus în practică din primele zile
E important să ai grijă corespunzător de florile tăiate încă din momentul în care le aduci acasă. Contează mult recipientul în care le pui, apa, zona în care le poziționezi. Florilor le place apa curată. Mult. Tocmai de aceea, indicat ar fi să o schimbi cât mai frecvent, minimum o dată la două zile. Deci reține momentul în care ai pus noile flori în vază, ca să știi când e cazul să le schimbi apa.
Și nu-i indicat să pui apa direct de la robinet. În momentul în care pregătim apa pentru flori, este indicat ca aceasta să fie lăsată câteva ore să se limpezească, deoarece apa de la robinet conține clor. În plus, în cele câteva ore, apa are timp să ajungă la temperatura camerei, ceea ce este indicat.
Tot legat de apă, există și anumite substanțe pe care le poți adăuga în ea ca să prelungești viața florilor tăiate. „Le-ar ajuta mult dacă în vasul în care le pui ai presăra conținutul unui pliculeț de hrană pe care îl găsești în majoritatea florăriilor sau online pe site-urile de specialitate flori taiate.
Frunzele se îndepărtează de pe tulpină iar codițele se taie oblic.
În plus, încă din prima zi, când pui florile în apă, e bine să le îndepărtezi frunzele de pe tulpină. Este foarte indicat să elimini frunzele de pe tulpină, în felul ăsta apa călătorește direct către floare, iar ea se hrănește mult mai bine. Iar în cazul trandafirului, îndepărtăm nu doar frunzele, ci și petalele inferioare, pentru că așa lăsăm celelalte petale să se deschidă mult mai mult. Iar când le schimbi apa, să nu uiți să le tai codițele. De preferat ar fi să le tai din cozi aproximativ doi centimetri, le ajută să se hidrateze mai bine.
Este important să pui vaza cu flori într-un loc anume din casă. Florilor le place căldura, vei observa că în preajma ei își deschid petalele, însă de preferat ar fi cea să nu fie în exces. Evită să le ții foarte aproape de surse de căldură sau în bătaia directă a soarelui.
Un lucru foarte puțin știut este că nu e recomandat să lași florile în preajma anumitor fructe. Să nu le ții foarte aproape de fructe care sunt în proces de maturație, în mod special banane și mere. Nu le place și s-ar putea să se întristeze și să nu mai înflorească armonios.
Recenzii
Sterge filtreNu există recenzii până acum.